23 February 2012

God save the Queen

CATALÀ: Poso la tele i sona “Isn’t she lovely” de Stevie Wonder. La música acompanya les imatges a càmera lenta del príncep Daniel – el marit de Victòria de Suècia- que intenta mostrar amb les mans com és de gran alguna cosa. No! No és una cosa! Intenta mostrar pels mitjans com és de gran la filla que acaba de tenir.

Lela Lee's, angry little princess
Això és el dia de la marmota. El programa matinal connecta, com cada mitja hora, amb els informatius. Cada mitja hora, el mateix vídeo del pare dient quan pesa i mesura la seva filla. Cada mitja hora el mateix vídeo recordant com anirà la successió i el mateix vídeo sobre com es van conèixer els pares de la criatura. A continuació, la desconnexió territorial que també comença donant la mateixa notícia. Previsió del temps: dia assolejat i… en acabar, de nou … Isn’t she loveeeeely! I una altra vegada els presentadors recordant les mesures de la futura hereva. Al final, fan broma i repeteixen la xifra mecànicament, com si fossin nens de Sant Ildefonso canten la grossa de Nadal. 

Novetat! Connexió amb el poble del pare de la nena per saber com celebraran el dia. I sí, hi ha plans. Un bon home diu que, com tants altres, s’anirà a comprar una prinsesstårta – no és broma, és un clàssic-.

Mentrestant els diaris digitals s’omplen de curiositats. Des de que la Casa Reial ha informat al seu Facebook del naixement del nadó – després de comunicar-ho al govern- fins que la parella rebrà els calerons que tots els pares suecs cobren quan tenen fills.

I tots parlen de la futura hereva, la petita princesa i la nena perque la pobre criatura encara no té nom. El tindrà oficialment demà quan el rei el comunicarà al govern. S'obren les apostes i enquestes. I per acabar: les celebracions oficials. Res de prinsesstårta. Es tracta d'una salutació a la nova princessa, una mica punki: a canonades (42 exactament!).


SVENSKA: Jag sätter på teven och de spelar Stevie Wonders ”Isn’t she lovely”. Låten följer med en video av Prins Daniel som försöker att visa med händerna hur stort något är. Men nej, det är inte något. Han försöker att visa för medierna hur stor hans nyfödda dotter är.


Detta är Groundhog day. Gomorron ger plats för   nyheterna varje halvtimme. Varje halvtimme visar de samma video med fadern som berättar om hur mycket barnet väger och mäter. Varje halvtimme visar de samma video om hur tronföljden går och om hur paret träffades. Strax kommer de regionala nyheterna, som börjar med precis samma nyheter. Väderprognos: soligt väder idag. Och när väderprognosen är slut, återigen: Isn’t she looooovely! Och återigen programledarna som informerar om bebisens mått. Till slut skojar programledarna lite och upprepar de här siffrorna som om de vore en mantra, mekaniskt som om det vore en dragningen till trisslotto. 

Något nytt! En journalist är i Ockelbo för att ta reda på hur Daniels hemstad kommer att fira dagen. Och de har planer. En man säger att han skall fira det med en prinsesstårta, förstås. 

De digital tidningarna är fulla med alla små och stora detaljer. Allt från att hovet informerade om födelsen via Facebook  - efter att de meddelat regeringen - till att kronprinsparet ska få barnbidrag som alla andra svenskar.

Och alla pratar om tronarvingen, den lilla prinsessan, barnet.. därför att hon ännu inte har fått ett namn. Officiellt får hon namnet imorgon när kungen kommer att meddela det till regeringen. Till sist, det officiella firandet. Ingen prinsesstårta. Det handlar om en ganska brutal salut, om man är en bebis: kanonskott, 42 stycken. 

3 comments:

  1. Victoria de Suecia es TT a Espanya! I aquesta nena de 51cm i més de 3kg serà la succesora al tron després de la seva mare. 2 reines de Suècia seguides! Quan en tota la història de Suècia només hi ha hagut 3 reines.
    A que he fet els deures? Hehehe

    ReplyDelete
  2. Per cert un tweet molt bó: "Victoria de Suecia, pero ¿en qué?"

    ReplyDelete
  3. Veig que tens les mesures normals... aquí donaven els mílimites i míligrams de la nena. Pobres presentadors.
    Però una cosa... potser les previsions més monàrquiques se'n van a norris i els suecs es cansen de tenir reis i reines. O no...

    ReplyDelete