23 January 2012

Chinatown

CATALÀ: Una de les meves profes de suec deia -mig en broma, mig seriosament- que cal ser amable amb els xinesos. Així que he decidit apuntar-me a les celebracions del nou any xinès. L'any del drac. Ahir ho celebraven amb dumplings al Röhsska museet... però suposo que el drac estava molt afamat i quan vaig arribar l'única cosa que quedava per menjar eran els fanalets de paper que feien els nens. Com a convidat especial a la festa, el mateix Buda. Això sí, es va presentar a la festa amb barret de llana. Em va dir que no volia que li passés com a René Descartes, que va morir d'una pneumònia després de visitar Estocolm. 

SVENSKA: En av mina svensklärare sa -halvt på skoj, halvt på allvar- att man bör vara trevlig mot kineserna. Därför har jag bestämt mig för att fira det nya kinesiska året. Drakens år. Igår firade Röhsska musset det med dumplings... fast jag tror att draken var utsvulten för när jag anlände var det enda som man kunde äta papperslamporna som barnen gjorde. Den speciella gästen var Buddha själv. Han kom med mössa till festen. Han förklarade för mig att han inte ville att det skulle hända honom samma som René Descartes.

2 comments:

  1. jo sempre havia sentit dir que un 40% del calor corporal s'escapa pel cap, i a Suecia crec que no esteu per perdre ni un grau en ple més de gener. M'és igual que sigues una barcelonina de carn i ossos o un Buda de... plàstic, ceràmica, metall?

    ReplyDelete
  2. Ceràmica 100% Dinastia Ma s Pi Yao

    ReplyDelete